Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over Park van Buijsen Fase 4? Hieronder vind je de veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Stel je vraag dan via het vragenformulier onderaan deze pagina.

Verkoop/ planning en fasering

Waar kan ik me inschrijven voor een woning?

Inschrijven kan uitsluitend digitaal via het online inschrijfformulier op de website.

Wat is de sluitingsdatum voor inschrijving?

Maandag 21 september 2020 om 12:00 uur.

Ik heb mijzelf ook ingeschreven voor eerdere fasen in Park van Buijsen, heb ik nu voorrang bij de toewijzing?

Kandidaten die zich bij eerdere fasen hebben ingeschreven, krijgen geen voorrang bij de toewijzing van Fase 4. Je dient je weer opnieuw in te schrijven.

Hoe gaat de toewijzing in zijn werk?

Heijmans wijst de woningen toe op basis van de gegevens op het inschrijfformulier. We kijken naar een zo optimaal mogelijke bezetting in het plan en proberen daarbij zoveel mogelijk eerste keuzes toe te wijzen. Bij meerdere 1e keuzes per bouwnummer, loten we.

Wat houdt een optiegesprek in?

Een optiegesprek is een eerste gesprek waarin het project, de woning en de mogelijkheden worden toegelicht. Ook wordt hier vertelt hoe het proces in zijn werk gaat. Voorafgaand aan het optiegesprek ontvang je een link met alle beschikbare verkoopdocumentatie van het project. Na het optiegesprek heb je een optie op de woning voor maximaal 2 weken. Daarna besluit je wel of niet de woning te kopen door het ondertekenen van de koop-/ aannemingsovereenkomst tijdens een 2e gesprek het koopgesprek. Het koopgesprek dient het optiegesprek snel op te volgen. Anders vervalt de optie en gaan we verder met een volgende kandidaat.

Hoe verloopt de procedure na inschrijving?

Heijmans of één van de verkopende makelaars zal vanaf 22 september a.s. telefonisch contact opnemen met de toegewezen kandidaten voor het maken van een afspraak voor een optiegesprek. Heb je geen woning toegewezen gekregen, dan ontvang je bericht via mail en kom je op de reservelijst. In de reservelijst houden we geen volgorde aan, maar loten we weer de overgebleven keuzes, bij het vrijvallen van een bouwnummer.

Verkoop- en bouwtraject

Wanneer start de bouw van Fase 4

Dit is afhankelijk van de verkoopsnelheid en/ of Heijmans tijdig de omgevingsvergunning ontvangt. Naar verwachting april 2021.

Wanneer worden de woningen van Fase 4 opgeleverd?

Indien Heijmans kan starten met de bouwwerkzaamheden in april 2021, is de prognose oplevering van de eerste woningen 1e/ 2e kwartaal 2022.

Gaat Fase 4 vertraging oplopen door de stikstof maatregelen?

Op basis van de huidige inzichten is er vanuit stikstof geen belemmering voor de ontwikkeling van Park van Buijsen.

Gaat Fase 4 vertraging oplopen door de Covid-19 maatregelen?

Op dit moment vordert de bouw gestaag op alle bouwprojecten van Heijmans. Alle fasen in Park van Buijsen lopen op planning en daar zijn wij bijzonder trots op! Zodra hier wijzigingen in komen, houden wij je uiteraard op de hoogte.

Bij welke notaris passeert de woning?

Projectnotaris is Notaris Wienen in Pijnacker. Hier vindt de eigendomsoverdracht van de grond plaats. Kosten zijn inbegrepen in de koopsom, je koopt namelijk vrij op naam. Je hebt de keuze je eventuele hypotheekakte ook via deze notaris te passeren.

Wanneer kan ik naar de notaris?

Nadat de opschortende voorwaarden uit de koop-/ aannemingsovereenkomst zijn vervuld, krijgen kopers de gelegenheid naar de notaris te gaan. Als je dossier compleet is bij de notaris, zal deze contact opnemen voor een afspraak. Naar verwachting is dit maart/ april 2021. Hou rekening met de lengte van je hypotheekofferte bij het afsluiten van een hypotheek.

Wat zijn de opschortende voorwaarden voor Fase 4?

Voorverkoop percentage van 80%, onherroepelijke omgevingsvergunning, het recht op levering van bouwrijpe grond, aansluitovereenkomst Eteck en SWK-garantie.

Wanneer is de grond van Fase 4 rentedragend?

De grondrente start vanaf het moment dat de opschortende voorwaarden uit de koop-/aannemingsovereenkomst zijn vervuld. Vanaf dat moment is het ook mogelijk om te transporteren bij de notaris.

Hoeveel bedraagt de bouw- en grondrente in Fase 4?

De grond- en bouwrente bedraagt 7% per jaar. Bouwrente is echter pas van toepassing als je bij de notaris passeert op het moment dat de bouw al is gestart.

Zit er ook garantie op de woning?

Ja de woning wordt geleverd met SWK garantie- alle informatie hierover ontvang je voorafgaand aan het optiegesprek.

Parkeren en buitenruimte

Hoe kom ik de afmetingen van de tuin te weten? En wat is de zonligging?

Deze zijn na te meten op de situatietekening, welke is te downloaden op de website. Deze tekening is op schaal. De zonligging is ook af te leiden aan de situatietekening, maar staat ook per bouwnummer vermeld op de prijslijst.

Waar kun je parkeren?

In de openbare ruimte zijn parkeerplekken voorzien. Sommige woningen parkeren op eigen terrein. Alle overige woningen in de openbare ruimte.

Waar parkeert mijn bezoek?

Er is bij het aantal parkeerplaatsen rekening gehouden met de gemeentelijke parkeernorm. Het bezoek parkeert net als de bewoners in de openbare ruimte op straat langs de doorgaande wegen of in de parkeerhoven

Komen er parkeerplaatsen voor elektrische auto’s?

In de parkeerhoven achter de woningen komen laadpunten voor elektrische auto’s.

 

Is de locatie vlakbij openbaar vervoer?

De locatie ligt op ongeveer 5 minuten lopen van Randstad Rail station Pijnacker Zuid. Hiermee ben je binnen 15 minuten in Rotterdam of Den Haag.

Wat is een wadi?

Wadi is een ondiepe geul van gras, niet te vergelijken met een sloot. Hier komt alleen water in te staan bij hevige regenval.

Het appartementengebouw naast de Plas komt dit er? Of kan dit nog wijzigen?

Op deze plek komt een appartementengebouw, e.e.a. conform het bestemmingsplan. De ontwikkeling hiervoor dient nog te worden opgestart.

Geluidsoverlast N-weg? Is hier iets over te zeggen?

Alle woningen voldoen aan de wettelijke eisen conform geluid, de gegevens van het geluid van de weg zijn hier ook in meegenomen.

Materialisatie en opties

Kan het zijn dat sommige impressies niet overeenkomen met de aangeboden woningen?

Klopt, de impressies komen niet allemaal precies overeen met de aangeboden woningen in Fase 4. Dit kunnen ook blokken uit eerdere Fasen zijn. De impressies zijn bedoeld als impressie. Je kan hier geen rechten aan ontlenen.

Hoe zie je welke kleur de kozijnen hebben per bouwnummer?

In de technische omschrijving kan je dit nalezen. In totaal zijn er 3 verschillende kleuren. Ook op de blokoverzichten, te zien op de website, zie je de kleurverschillen.

Zijn de tussenmuren ankerloze spouwmuren?

Ja dit zijn ankerloze spouwmuren.

Is het mogelijk wijzigingen door te voeren in de voorgevel?

Dit is niet mogelijk m.u.v. de erkers aan de voorzijde bij woningtype Diamantvink, Porseleinhoen en Parelduiker.

Wat zit standaard in de prijs?

Woning is inclusief alle materialen en installaties, tegelwerk en sanitair en Heijmans Slimwonen. Lees hier alles over in de technische omschrijving te downloaden via de website.

Wat is Heijmans SlimWonen?

Het huis wordt standaard uitgerust met automatische huisbesturing. Hiermee kan je je  huis op een interactieve manier bedienen, met o.a. programmeerbare verlichting, koppeling van de rookmelders, inzicht in je energieverbruik, koppeling met smartphone of tablet.

Welke showrooms zijn er?

Voor sanitair en tegelwerk is dat Raab Karcher, voor keukens Eigen Huis Keukens, voor binnendeuren Svedex. 

Kan ik voor oplevering werkzaamheden laten uitvoeren door mij ingehuurde personen/ bedrijven?

In verband met de risico’s en garanties e.d. behoort dit niet tot de mogelijkheden. Wel kan je tijdens een koperskijkmiddag deze personen/ bedrijven de werkzaamheden laten beoordelen en/ of inmeten.

Zijn de warmtepomp en zonnepanelen in de koopsom inbegrepen?

De zonnepanelen zijn inbegrepen in de prijs. Op de prijslijst vind je het standaard aantal zonnepanelen per woning. Optioneel is het mogelijk te kiezen voor nog meer zonnepanelen, indien de ruimte op het dak dit toelaat.

De warmtepomp blijft eigendom van energieleverancier Eteck en zit dus niet in de koopsom van de woning. Je betaalt hiervoor een vast bedrag per maand naast je verbruikskosten. De kosten zijn vergelijkbaar met stadsverwarming. Het tarievenblad van Eteck is te downloaden via de website.

Wat wordt de EPC (Energie Prestatie Coefficient)?

In de basis zijn alle woningen tenminste EPC = 0,0.

Heb je een vraag?
Neem contact op met één van de makelaars of stel je vraag hieronder en wij nemen contact met je op!

Wilt u precies weten hoe wij met uw gegevens omgaan?
Dat leest u in ons privacy statement.